Grădinița T.E.I

La Grădinița T.E.I. - Transylvanian Educational Institute, ne bazăm pe un cadru curricular flexibil și integrat, care încurajează învățarea activă, explorarea și descoperirea, adaptat nevoilor preșcolarilor. Acesta se concentrează pe dezvoltarea holistică a copilului. Pune un accent deosebit pe învățarea experiențială și interacțiunea cu mediul înconjurător, oferind copiilor oportunități de a-și construi cunoștințele prin activități de joc, experimentare și colaborare. Adaptează activitățile la nevoile individuale ale fiecărui copil și valorifică interesele și curiozitățile acestora.

Copil care zambeste si tine o minge mare la spate.

Mediul

Mediul nostru de la grădiniță oferă un cadru prietenos și captivant, unde copiii sunt încurajați să exploreze și să descopere lumea înconjurătoare alături de un personal empatic și dedicat, care înțelege și răspunde cu sensibilitate la nevoile lor de atenție, cunoaștere și sprijin emoțional.

Siguranță și securitate

În grădiniță, punem un accent deosebit pe siguranța și securitatea copiilor. Avem sisteme moderne de securitate, personal bine pregătit și protocoale bine stabilite pentru a asigura un mediu sigur pentru fiecare copil.

Spațiul este bine organizat, atât în interior, cât și în exterior, este adaptat pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale copiilor. Acesta include camere luminoase, zone de joacă variate și facilități de odihnă pentru a oferi un mediu confortabil.

Materialele și echipamentele sunt bine întreținute, accesibile și adaptate pentru a asigura un cadru plăcut și stimulativ pentru copii. Punem la dispoziție o cantitate adecvată de echipamente, materiale  și jucării pentru a fi folosite de către copii în mod individual sau în grupuri, promovând colaborarea.  

Resurse educaționale și recreative

Aplicăm o învățare experimentală, participativă, având ca obiectiv dezvoltarea abilităților practice prin crearea de experiențe memorabile. Ne axăm pe dezvoltarea inteligenței emoționale, pe învățarea autoreglată și pe dobândirea unei mentalități de creștere (Growth Mindset), valorizând puterea efortului și a perseverenței pentru a atinge obiective și a depăși noi provocări

Beneficiind de autonomie ghidată, copiii explorează într-un mediu securizant, își exprimă individualitatea și se dezvoltă în propriul lor ritm.

Ateliere si cluburi

Clubul de pictură

Cursul nostru de pictură reprezintă un mediu prielnic pentru descoperirea și dezvoltarea pasiunii pentru artă și pentru cultivarea unui spirit creativ și expresiv în rândul preșcolarilor noștri.

Copiii vor avea acces la o gamă variată de materiale și instrumente de pictură, permițându-le să experimenteze și să-și exprime creativitatea într-o manieră autentică și personală.

fetita care picteaza floricele

Programul de muzică

Preșcolarii noștri explorează diverse genuri muzicale și participă la lecții interactive pentru a-și dezvolta abilitățile artistice. Prin muzica și mișcare își exprimă liber emoțiile și trăirile, îmbunătățindu-și în același timp coordonarea și flexibilitatea. Prin integrarea muzicii și a mișcării în programul nostru, promovăm sănătatea și dezvoltarea holistică a copiilor, pregătindu-i pentru o viață echilibrată și plină de creativitate.

Prin participarea la activități muzicale variate, copiii își dezvoltă imaginația și abilitatea de a-și exprima liber emoțiile și gândurile. Exercițiile muzicale necesită concentrare și atenție, ajutând-i pe cei mici să își îmbunătățească aceste abilități esențiale pentru învățare.

Ora de sport

Ora de sport este un moment important în programul de la grădiniță, acesta contribuie la sănătatea și dezvoltarea integrală a preșcolarilor. Prin programele ample și variate, profesorul de educatie fizica si sport, încurajează participarea activă a preșcolarilor în diverse activități sportive, promovând atât beneficiile pentru sănătate, cât și valorile precum fair-play-ul, colaborarea și spiritul de echipă, determinându-i să își depășească limitele personale.

Prin intermediul lecțiilor de educație fizică, integrate în mod activ în curriculum-ul grădiniței, a competițiilor și a evenimentelor sportive, copiii au șansa de a-și exersa aptitudinile sportive într-un mediu stimulativ și motivant. De asemenea, promovăm o cultură a sănătății și a activității fizice în întreaga comunitate a gradiniței.

Atelier de sculptură și modelaj

Roata olarului oferă o modalitate interactivă și hands-on pentru copii de a modela lutul în forme tridimensionale. Prin utilizarea roții olarului, copiii pot învăța să modeleze și să formeze diferite obiecte și figuri din lut, ceea ce le poate oferi o experiență tactilă și senzorială captivantă, contribuind la dezvoltarea lor în domeniul artelor vizuale.

Participanții pot afla noțiuni teoretice despre formă, volum, proporții, compoziție, textură. stilizare, relația dintre lumină și umbră, dintre plin și gol.Scopul nostru este să încurajăm creativitatea și exprimarea liberă a ideilor, iar preșcolarii vor fi îndrumați și susținuți de către profesori experimentați și pasionați de artă.

Scopul nostru este să încurajăm creativitatea și exprimarea liberă a ideilor, iar preșcolarii vor fi îndrumați și susținuți de către profesori experimentați și pasionați de artă.

Fetita mica impreuna cu mama facand modelaj in lut.

Cursuri individuale de limba germană

Cursuri individuale de limba engleză

Clasă de pian

Cursul de pian oferit de Transylvanian Educational Institute este o oportunitate de a explora și dezvolta talentele muzicale. Sub îndrumarea unor profesori dedicați și experimentați, preșcolarii vor explora aspecte fundamentale ale pianului, cum ar fi tehnicile de bază, interpretarea muzicală, teoria muzicală și expresia artistică. Într-o atmosferă de învățare stimulativă și susținătoare, copiii vor învăța să interpreteze o varietate de piese muzicale, îmbogățindu-și în același timp repertoriul și dezvoltându-și abilitățile tehnice și artistice.

În plus, cursul nostru de pian oferă posibilități de performanță și recital, oferind elevilor posibilitatea de a-și demonstra abilitățile și de a experimenta emoția și satisfacția de a performa în fața publicului. Încorporând o abordare holistică și profesionistă a învățării muzicale, cursul nostru de pian își propune să inspire și să dezvolte pasiunea pentru muzică într-un cadru educativ de înaltă calitate.

Fetita care canta la pian.

Activități în aer liber

Activitățile în aer liber oferă o multitudine de beneficii fizice, mentale, emoționale și sociale pentru copii și reprezintă o parte integrantă a experienței educaționale la grădinița noastră. Încurajăm toți copiii să exploreze și să se bucure de frumusețea naturii, învățând și crescând în aer liber.

Prin experiențe directe în natură, copiii învață să aprecieze și să respecte mediul înconjurător, dezvoltându-și astfel responsabilitatea și conștiința ecologică. Activitățile în aer liber ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare și atenție a copiilor.. Aerul proaspăt și mediul natural oferă un refugiu liniștit pentru a scăpa de stresul și anxietatea zilnică, permițând copiilor să se relaxeze și să se reconecteze cu ei înșiși.

Logopedie

Prin intermediul grădiniței T.E.I., logopezii specializați ajută elevii să-și îmbunătățească articularea sunetelor și să-și dezvolte vocabularul, ceea ce facilitează comunicarea și înțelegerea. Oferim sprijin personalizat prin planuri de intervenție adaptate individual, fiecare copil primește ajutor specific necesităților și nivelului său de dezvoltare, asigurându-se că progresează în ritmul propriu. Dezvoltarea unei comunicări eficiente va spori abilitățile de interacțiune socială ale copiilor noștri și le va consolida încrederea în sine, pregătindu-i pentru interacțiuni sociale și reușite emoționale mai sănătoase. Investiția în programul nostru de logopedie reprezintă un angajament în viitorul pe termen lung al copilului dumneavoastră, oferindu-i instrumentele necesare pentru succesul pe mai departe la școală și în viață.

Summer Camp

Pentru părinții care caută un program flexibil pentru copiii lor, pe durata vacanței de vară, Grădinița T.E.I. vine în întâmpinarea lor cu o soluție comodă și adaptabilă - Summer Camp. Această variantă flexibilă le permite părinților să își organizeze timpul mai eficient, în timp ce copiii se bucură de activități educative și distractive sub îndrumarea profesorilor calificați.

Fie că au nevoie de o soluție pe termen lung sau doar pentru câteva săptămâni în timpul verii, Grădinița TEI oferă părinților posibilitatea de a alege în funcție de programul și nevoile familiei lor.

Comunicarea și relația cu părinții

Valorizăm și ne implicăm în parteneriatul proactiv cu părinții prin oportunități formale, cât și informale de comunicare și împărtășire a informațiilor despre copii.

Parteneriat cu Părinții

Valorizăm și ne implicăm în parteneriatul proactiv cu părinții prin oportunități formale, cât și informale de comunicare și împărtășire a informațiilor despre copii. Construim o colaborare strânsă cu părinții prin intermediul platformei de comunicare Kinderpedia, oferind informații și actualizări în timp real, notificări ce conțin detalii despre activități, meniul săptămânal, somn, sănătate, observații individuale, mesaje, documente, informări, poze și filmulețe. Toate aceste informații alături de cele ce conțin progresul copiilor sunt stocate în siguranță și sunt accesibile printr-un singur clic.

Implicare și Sprijin

Personalul creșei este responsabil și empatic în furnizarea de informații părinților. Ne implicăm activ în sprijinirea părinților pentru o mai bună înțelegere a procesului de învățare și dezvoltare a copilului, prin organizarea periodică a sesiunilor de consiliere. De asemenea creăm o varietate de oportunități pentru interacțiuni informale cu părinții, implicându-i în activitățile instituției, prin organizarea de ateliere, workshop-uri și diverse evenimente în cadrul comunității noastre.

Transparență și Accesibilitate

Transparența și accesibilitatea sunt prioritățile noastre pentru a construi un parteneriat puternic și proactiv în relația cu părinții și familia, facilitând implicarea lor activă în activitățile de la grădiniță noastră. Prin organizarea copiilor în grupe de vârstă distincte, ne adaptăm nevoilor specifice de învățare ale acestora, pregătindu-i pentru următoarele etape ale vieții și stabilind fundația pentru a-i sprijini în tranziția către școală.

This is some text inside of a div block.
Programează vizită