Embracing Wellbeing, Achieving Excellence

Transylvanian Educational Institute pune accent pe bunăstarea sau 'wellbeingul' fiecarei persoane, fiind preocupati de starea generală de sănătate și fericire, incluzând aspectele fizice, emoționale și sociale ale fiecărui membru al comunității noastre.

Creșa, grădinița și școala noastră oferă copiilor un mediu sigur, susținător și stimulant, pentru ca ei să se dezvolte armonios și să devină puternici și inteligenți emoțional. Astfel, ne asigurăm că cei mici se simt protejați, încurajați și pregătiți să depășească cu succes provocările școlare și cele ale vieții de zi cu zi.

Wellbeing-ul la școala T.E.I. aduce numeroase beneficii

Dezvoltarea unei stime de sine pozitive, a autoeficacității și a simțului autonomiei la fiecare copil

Îmbunătățirea capacității de a-și exprima emoțiile și de a le gestiona într-un mod sănătos.

Învățarea și practicarea abilităților de relationare, cooperare și lucrul în echipă.

Promovarea unei atmosfere de încredere și sprijin reciproc în cadrul comunității școlare.

Sănătatea și vitalitatea fizică

Promovăm un stil de viață activ și echilibrat, oferind programe de educație nutrițională și încurajând obiceiurile sănătoase în alimentație și activitate fizică. 

Alimentație echilibrată

Fiecare masă este planificată cu grijă de un medic nutriționist și preparată cu ingrediente proaspete și de calitate. Planurile alimentare sunt elaborate săptămânal, asigurând o distribuție echilibrată a nutrientientilor, incluzând carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale și vitamine în fiecare zi.

Personalizăm meniurile pentru a se potrivi alergiilor și intoleranțelor, folosind îndulcitori naturali precum fructe proaspete și deshidratate, miere și scorțișoară. Mâncarea este preparată prin fierbere sau coacere pentru a păstra nutrienții esențiali.

Prevenție medicală

Prioritizăm prevenția medicală prin mediu curat, personal instruit în prim-ajutor și asistență medicală oferită de un medic specializat în triajul copiilor. Transformăm momentul de evaluare într-o aventura plină de curaj, bucurie și entuziasm.Încurajăm descoperirea propriei independențe prin dobândirea abilităților de autoîngrijire.

Siguranța și sănătatea copiilor sunt întotdeauna pe primul loc!

Inovație în sănătate

Salt Room: în efortul de a oferi un mediu educațional holistic, am construit o mini-salină concepută pentru a promova wellness-ul și sănătatea respiratorie a copiilor.Joaca în salina noastră inovatoare le aduce copiilor beneficii palpabile, de la reducerea riscului de răceli la creșterea energiei.

Fiecare respirație adâncă în camera noastră cu sare face diferența asupra echilibrului fizic al copilului tău.

Învățarea socio-emoțională

Colaborăm și reflectăm împreună pentru a deveni inteligenți emoțional și social. Încurajăm copiii să clădească o viață interioară coerentă și relații interumane pozitive. Punem la dispoziția copiilor suportul psihologului specialist al instituției.

Wellbeing social

Implicăm copiii în activități interactive care favorizează dezvoltarea de conexiuni sincere cu cei din jur, caracterizate de empatie și înțelegere.

Sprijinim formarea primelor relații sănătoase din afara mediului familial, oferind îndrumare în procesul de adaptare.

Asigurăm continuitate în dezvoltarea socială a preșcolarilor și clădim competențe interpersonale mai avansate: empatia, colaborarea și acceptarea diversității. Încurajăm copiii să devină lideri, să comunice deschis, să asculte activ și să gestioneze conflictele constructiv.

Wellbeing emoțional

Elevii nostri au parte de susținere constantă pentru a-și identifica, accepta și auto-regla propriile emoții. Acordăm sprijin adaptat fiecărui elev pentru o acomodare lină în comunitatea noastră. Dispunem de servicii de consiliere, aromaterapie și sesiuni de mindfulness.

Am implementat cursuri de mindfulness pentru cei mici, validate științific și bazate pe una dintre cele mai bune curricule de dezvoltare pentru copii din SUA. Devenind mindful, aceștia conștientizează cu blândețe ceea ce se întâmplă în prezent cu mintea și corpul lor și dobândesc resurse pentru a acționa empatic chiar și în momente grele. Punem la dispoziție sesiuni de consiliere pentru părinți, unde discutăm împreună despre progresul și provocările copilului și ale familiei. 

Excelența academică

Starea de bine a copiilor contribuie semnificativ la rezultatele lor academice.

Cei care se simt mai bine pot învăța mai bine: wellbeing-ul crește motivația intrinsecă, reduce problemele disciplinare și îmbunătățește satisfacția școlară.

Optimizăm performanțele academice prin asigurarea unui mediu care facilitează menținerea echilibrului emoțional și fizic, prin dobândirea abilităților de gestionare a stresului, prin relațiile sociale sănătoase și de sprijin și prin adoptarea unui stil de viață sănătos.